Llet d’Ametlla

La llet d’ametlla és una alternativa a la llet de vaca molt popular degut al seu alt contingut en calci. Elaborada a partir d’ametlles crues, la llet d’ametlles és una beguda molt fàcil d’elaborar a casa, aconseguint una beguda més saborosa i saludable que les opcions envasades.

Ingredients

Elaboració

El primer de tot és activar les ametlles per fer-les més digeribles i fer que els minerals puguin ser absorbits fàcilment. Posa-les a remull amb aigua filtrada (uns 500ml d’aigua per cada 100g d’ametlla) durant lunes 8 hores. Amb l’ajuda d’un colador, esbandeix-les un parell de vegades amb aigua corrent i treu-lis a pell. Afegeix-les a la batedora amb els dàtils sense os, la vainilla, la sal i un litre d’aigua filtrada. Tritura a potència alta fins que vegis una llet uniforme. Filtra la beguda amb un colador de malla fina, una gasa o una bossa per preparar begudes vegetals. Conserva la polpa restant és ideal per fer pastissos, galetes…

Posa la beguda a refredar i agita abans de servir.

 

Previous articleGranola
Next articleHummus de cigrons